jan 21

Spiraltrollet

Dette skrev jeg når jeg var 10 til min fille Onkel. Men forsatt like aktuelt, utrolig fint sted. Det beste for mange er utsikten, jeg liker tunellen.

Det var en gang en stolt ung mann som hadde fått i oppgave å grave en tunell fra Drammen by, til toppen av en gammel vulkan som skuet over byen.
Han samlet sammen gode venner som kunne hjelpe han, en til å bære ut steinen fra tunellen, en til å hogge den og en til å sprenge. Han selv skulle sørge for at tunellen ble rett og fin.
Etter en stund så begynte han å bli sliten av all stein bæringen, huggingen og sprengingen at han fant seg en fin fjellhylle til å hvile på.
Det var da et troll kom til han i drømmen, det spurte så stille å så vakkert om hjelp det hadde vert fanget inne i vulkanen i mange tusen år av en slem heks.
Dette trollet var heller ikke som alle andre troll, det var et snilt og vakkert troll som sin oppgave var å ta vare på naturen og dyrene som nå levde på vulkanen, etter som det er en vulkan så kan du tenke deg at det ikke var lett for dyrene uten hjelpen til trollet.
Vulkanen var nå øde og forlatt.
Det var da den unge mannen vaknet å ville finne trollet, han skjønte at han ikke kunne være så langt unna for han kunne ”høre” trollet, de begynte så å grave rundt og rundt og rundt. Til slutt så kom de frem til en krystall hule, midt i denne hulen lå trollet sov, men da det kjente den friske brisen på huden vaknet det, strakk seg og begynte å synge av glede, det var da veggene sprakk og de kunne se lyset fra toppen av vulkanen.
Den tapre unge mannen hadde gravd en spiral tunell til toppen av vulkanen, nå som trollet endelig var ute, kom dyrene tilbake naturen ble frodig og grønn.
Alle menneskene kunne nå lett komme seg til toppen, som den dagen i dag heter spiralen.

Fakta: Spiralen i Drammen er en gammel vulkan. Mamma sin Onkel var med på å grave ut spiralen der han fant mange rare fossiler som jeg har i dag.
Spiraltrollet bli i dag brukt som natur og dyr lærer på spiralen når barnehager kommer på besøk.

4 kommentarer

 1. annlaug sier:

  Stolt som søren, selv om det ike er det beste jeg har skrevet da…

 2. Eva sier:

  Fant deg og spiraltrollet, snuppa!
  Klem, så høres vi:-)

 3. annlaug sier:

  Tusen takk, ble litt stolt ja. Har spurt pent om de kan flytte linken, er så enig at jeg ikke skal gi andre gratis reklame. Klem til deg

 4. Tullemor sier:

  Flott skrevet jenta mi, så gøy at den ligger ute på sidene om spiralen da, men du må få de til å flytte den linken inn hit. Ha en god natt.

Skriv et svar